A több milliárdos beruházásainak átadását követő évben a HAJDU Cégcsoport tovább növekedett, 2018-ban 14,9 milliárd forintos árbevételt realizált, ami 10,3 %-os növekedést jelentett. Beszállítói tevékenysége során a szabad kapacitások hasznosításán, valamint a meglévő folyamatok racionalizálásán volt a hangsúly. Tagvállalata, a HAJDU Zrt. stabil, hazai piaca mellett exportértékesítését is növelte. Fenntartható fejlődésének köszönhetően a Cégcsoport a régió egyik legmeghatározóbb gazdasági egysége, megbízható munkáltatója.   

A HAJDU munkavállalói létszáma az elmúlt években folyamatosan emelkedett a fejlesztések és a szervezeti struktúra átalakításának hatására, 2018-ban már átlagosan 815 főt foglalkoztatott. A bérek növekedésével az 1 főre eső személyi jellegű költségek közel megduplázódtak az évek során. A legnagyobb bérfejlesztés a fizikai dolgozóknál, a képzett szakmunkásoknál valósult meg, de minden területen kétszámjegyű (%) az emelkedés.

A minőséget képviselő HAJDU termékei belföldön és a külföldi piacokon is igen népszerűek. A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. mintegy 30 országba exportálja termékeit. Exportértékesítése során a kelet-európai régió az elmúlt egy évben tovább növekedett, sőt az oroszországi piacon az indirekt tároló kategóriában piacvezető lett a vállalat. A megújuló energiák hasznosításához kapcsolódó termékek szegmense évről évre dinamikusan fejlődik, a Megújuló Energia Üzletág értékesítése 2018-ban további 40%-kal növekedett az előző évhez képest. Ez az emelkedés elsősorban a rendszerelemként jól beépíthető kondenzációs kazánok és indirekt fűtésű tárolók iránti keresletnövekedésnek köszönhető.

A vállalatnak 2018-ban a bérek emelkedésén túl további többletköltséggel is számolnia kellett, jelentősen emelkedtek ugyanis az alapanyag- (acél) és energiaárak (elsősorban a villamos energia) valamint a termékdíj.  A téglási gyártónál az idei évre 10%-os forgalomnövekedéssel terveznek, nagyrészt exportértékesítésből.

A HAJDU Autotechnika Zrt. nagyszabású tervei 2017 őszére megvalósultak és az elmúlt évben a piac részéről is alátámasztásra kerültek. A modern gyártócsarnokban szépen teljesít a négy nagy teljesítményű présgép. A TIER-1 és TIER-2-es szintű beszállítókat kiszolgáló vállalat megnövekedett kapacitásainak egy részét a meglévő partnerek mellett már az új vevők is lekötik. A következő években induló modellekhez köthető megbízásokon túl több áttelepítési projektet is elnyert a cég.

A piacon pozitívan értékelik, hogy a cég szabad és egyben korszerű kapacitásokat is teremtett a beruházásokkal. Ez a kedvező fogadtatás az adatokon is látszik, az ajánlatkérések száma megtöbbszöröződött az elmúlt évben. A téglási beszállító stratégiai célja a jövőben, hogy nem csak az autóiparon belül, de azon kívül is tovább bővítse stabil, hosszú távú üzleti kapcsolatait, valamint az üzletág jelenlegi árbevételét megduplázza a következő években.

Az Ipari Parkot működtető HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt.-nél az átfogó energetikai program utolsó szakaszában az ipari szennyvíztisztító és ezzel egy időben a biológiai szennyvíztisztító teljes rekonstrukcióját hajtották végre. 2018 év végére, az első ütemben a teljes szennyvíztisztítási technológia újult meg, továbbá megvalósultak az építészeti felújítások is. A beruházás átadásával a HAJDU Cégcsoport valamennyi energiaellátó és kiszolgáló rendszere megújult. A 8 év alatt megvalósult környezettudatos fejlesztések mutatói pozitívak, a 700 millió Ft-ot meghaladó beruházások megtérültek, a Cégcsoport 730 millió forintnyi energia megtakarítást ért el. 2018-ban pedig további 1192 tonnával nőtt a társvállalatok CO2 megtakarítása.