Saját iparvágány az Ipari Parkon belül


 

A fokozatosan emelkedő üzemanyagárak, a szigorodó közlekedési szabályozások, és a növekvő útdíjak következtében napjainkban ismét egyre nagyobb szerephez jut a vasúti szállítás.

A HAJDU Ipari Park saját iparvágánnyal rendelkezik, így a betelepülők számára lehetőség nyílik a vasúton történő áruszállítás adta lehetőségek kihasználásra is.

Az iparvágány a Szolnok-Záhony kétvágányú vasúti fővonal jobb vágányából ágazik ki Hajdúhadház-Újfehértó állomások között, Téglás megállóhelyen és mintegy 1,2 km hosszú összekötő vágánnyal csatlakozik a HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. tulajdonát képező saját célú iparvágány hálózatára.
A HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. rendelkezik saját „Belső vasútüzemi engedéllyel”, így a telephelyen belüli, mozgatási feladatokat el tudja látni és az iparvágány hatékony kihasználása lehetővé válik.
Mind az összekötő, mind a telephelyen belüli vágányrendszeren az engedélyezett tengelyterhelhetőség 21 tonna/tengely.

 

                                                           

A HAJDU Ipari Park iparvágány hálózata

 

 

Az iparvágány telephelyen belüli teljes hossza 1 700 m, melyből a hasznos hossz, mintegy 1 100 m. Lehetőség van II. számú iparvágány mellett létesült kisebb alapterületű raktárak bérlésére is. A raktárak közúti és vasúti oldalrakodóval ellátottak. A nagy tömegű illetve nagy terjedelmű vasúti áruk ki illetve berakodását az I. illetve II. számú vágányok fölé telepített 20/5 tonna teherbírású futódaru biztosítja. Előzetes egyeztetések alapján lehetőség van eseti vasút-közút közötti logisztikai feladatok megoldására is.